Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Укренерго" скасувало графік "послаблень" відключення світла в Україні: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укренерго" скасувало графік "послаблень" відключення світла в Україні: що сталося

В "Укренерго" кажуть, що причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

8 липня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

 На період з 9 по 24 липня "Укренерго" вирішило призупинити проведення вимірювань фактичного споживання електроенергії по всіх областях України. Це рішення пов'язане зі значним дефіцитом енергетичних ресурсів та збільшеним попитом через спеку.

"Укренерго" скасувало графік "послаблень" відключення світла в Україні: що сталося

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Замість індивідуальних вимірювань, "Укренерго" встановило графіки погодинних відключень електропостачання на всій території країни. Згідно з цим планом, з 9 липня з 05:00 до 14:00 годин використовуватимуться дві черги відключень, з 16:00 до 22:00 — чотири черги, а в інші години — три черги відключень.

Представники "Укренерго" пояснили, що скасування планових вимірювань стало необхідним кроком для забезпечення рівномірності обмежень споживання електроенергії під час таких вимірювань. Вони також зазначили, що відновлення режимних вимірів відбудеться пізніше, коли ситуація з енергопостачанням полегшиться і температура повітря знизиться.

Ця тимчасова міра призначена для забезпечення стабільності енергопостачання в умовах зростаючого споживання електроенергії та обмеженості енергетичних ресурсів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відреагував на постійні відключення світлаПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що уряд повинен активніше працювати у питаннях щодо проблем через відключення електроенергії. Президент доручив міністру енергетики Герману Галущенко щоденно  інформувати населення про стан системи, дефіцити та заходи, які робить країна. 

Володимир Зеленський у вечірньому звернені розповів, що дав завдання очільнику Міненерго Герману Галущенко повідомляти українців про стан енергетичної системи.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/3026

Новини