Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український військовий звернувся до президента Ердогана з проханням
commentss НОВИНИ Всі новини

Український військовий звернувся до президента Ердогана з проханням

Колишній військовополонений Асан Ісенаджиєв закликав Реджепа Ердогана організувати обмін військовополоненими.

2 травня 2024, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній військовослужбовець з бригади "Азов", етнічний кримський татарин Асан Ісенаджиєв, який перебував у російському полоні, звернувся до президента Туреччини Реджепа Ердогана з проханням  про допомогу щодо звільнення військовополонених.

Український військовий звернувся до президента Ердогана з проханням

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Асан Ісенаджиєв в Instagram опублікував своє відеозвернення до турецького народу та Реджепа Ердогана.

"Навесні 2022 року я звертався до вас з підвалів “Азовсталі” з проханням допомогти врятувати моїх поранених побратимів, які помирали від відсутності медикаментів. Минуло два роки, відколи близько 900 бійців "Азову", які разом зі мною у повному оточенні захищали Маріуполь, знаходяться у російському полоні", — вказує  Ісенаджиєв.

Кримський татарин розповів, що сам був близько семи місяців у російському полоні, зокрема в Оленівці, де росіяни підірвали барак у якому загинуло 53 військовополонених. За словами Асана Ісенаджиєва, йому пощастило вижити, а згодом його обміняли. Як розповідає військовослужбовець, кожен день в полоні "це пекло", а деякі його побратими в російському полоні знаходяться понад 700 днів. Полонені піддаються психологічному тиску, голоду, катуванням, знущанням та перебувають без належної меддопомоги.

"Ви маєте досвід організації перемовин на найвищому рівні та необхідний вплив у світі. Я прошу вас усіляко сприяти обмінам азовців, серед яких представники різних етносів та релігійних конфесій, зокрема і мусульмани", — звернувся Ісенаджиєв до Ердогана.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові захопили в полон представника екзотичної країни, який воював на боці Росії.

Також "Коментарі" писали про Папу Римського, який звернувся з закликом до України та Росії. Понтифік пропонує провести обмін військовополоненими між країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини