Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український пілот встановив рекорд Повітряних сил: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Український пілот встановив рекорд Повітряних сил: що відомо

Військовий льотчик-штурмовик Повітряних сил Ростислав Лазаренко не вважає свої досягнення приводом для гордості

17 травня 2023, 23:10 comments1025
Поділіться публікацією:

Військовий  льотчик Повітряних сил ЗСУ, підполковник Ростислав Лазаренко зробив свій 300-й бойовий виліт і став унікальним  рекордсменом серед своїх побратимів. Підполковник  дотримується думки, що такий рекорд  не є приводом  для гордості, бо  кожен виліт — це серйозний  ризик для життя.

Український пілот встановив рекорд Повітряних сил: що відомо

Ростислав Лазаренко (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  Армія.Інформ, відмітивши, що українець Лазаренко встановив унікальне досягнення і наблизився до  рекорду, який на рахунку теж українця-легендарного військового льотчика часів Другої світової війни Івана Кожедуба. Він здійснив 330 бойових вильотів.

Військовий льотчик,  тепер  один  з перших, хто нагороджений  Хрестом  бойових заслуг,  ще — орденами Богдана Хмельницького трьох ступенів і За мужність III ступеня.

"Якщо хтось думає, що цим (300-м бойовим вильотом ) можна пишатися, то ви помиляєтеся. Емоції зовсім інші... Кожен раз відчуваєш страх, кожен раз перед зльотом ти думаєш, чи повернешся на цей раз, або, можливо, це останній політ", — розповів  Лазаренко.

Як згадує підполковник, багато з польотів, які вдалось виконати, непросто згадати,  пам'ять про них повертається в снах, як і побратими, що загинули в боях.

"Ніколи не забуду, як Даня Мурашко встиг прокричати „Я відвернув", а вже за мить я побачив у дзеркало попадання ракети, ми летіли парою... Або коли по мені відкривали вогонь з буквально всього, коли знищував колони, і тільки після повернення розумів, що мій Су-25 побитий настільки, що ремонту не підлягає... Очевидно, що нормальна людина бігла б від усього цього, але не ти. Ти повинен бути тут, повинен вести за собою в бій, тому що там, на передку, тебе чекають наші воїни, які тримають лінію оборони до останнього подиху, і вони теж хочуть жити, вони теж втомилися від цієї війни, але вони стоять, і ми повинні, тому що за нашими спинами наші сім'ї, вся Україна і український народ", — заявив Ростислав Лазаренко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Чехія виділила гроші на навчання українських льотчиків.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини