Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український квадрокоптер STING запускають в серійне виробництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Український квадрокоптер STING запускають в серійне виробництво

В Україні запускають у серійне виробництво вітчизняний безпілотник STING. Що відомо про його характеристики.

31 серпня 2023, 15:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові протестували новий ударний квадрокоптер STING на полі бою. Й тепер розробники збиратимуть його серійно. Про це у своєму Facebook написав один з ініціаторів виготовлення вітчизняних БПЛА підприємець і волонтер Юрій Голик.  

Український квадрокоптер STING запускають в серійне виробництво

Український квадрокоптер STING. Фото: Юрій Голик

Як заявляє підприємець, невеликі партії дронів STING вже надходять на передову до військовослужбовців, які брали участь у розробці цього безпілотника.

"У боротьбі з окупантами, ударних дронів та коптерів-розвідників ніколи не буде достатньо. Тому я переконаний, що наш український продукт, який до того ж є дешевшим за китайські аналоги, стане в нагоді військовим в їхній складній роботі з ліквідації окупантів", — підкреслив Юрій Голик. 

Ініціатори проєкту збирають квадрокоптери STING повністю за власний рахунок. Ударний дрон здатний вражати позиції ворога в радіусі більше 10 км. З бойовою частиною вагою 3 кг він може перебувати повітрі 25-40 хвилин й розвивати швидкість до 80 км на годину. 

Український квадрокоптер STING запускають в серійне виробництво - фото 2

Нагадаємо, раніше команда українських інженерів розпочала розробку надлегких безпілотників літаків розвідників SpyGun, які вже тестуються в бойових умовах. Літальні апарати мають високий захист від ворожих РЕБ і здатні перебувати в повітрі до 160 хвилин. Вони призначені для глибинної розвідки й коригування вогню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини