Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український фронт продовжує провалюватись: як змінити ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Український фронт продовжує провалюватись: як змінити ситуацію

Під загрозою захоплення опинилося Курахове

2 жовтня 2024, 22:57
Поділіться публікацією:

Після захоплення російською армією Вугледара під загрозою оточення опинилося Курахове, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Український фронт продовжує провалюватись: як змінити ситуацію

РФ захопила Вугледар. Фото з відкритих джерел

"Про що казали більшість тих, хто хоч щось розуміє в ситуації на фронті, сталося — росіяни захопили Вугледар. Це відкриває росіянам перспективи охоплення Курахового з заходу, що дуже ускладнить нам задачу втримання цього важливого укріпрайону", — наголосив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, керівництво України має визнати, що нещодавно мобілізовані солдати у переважній більшості не здатні виконувати задачі і єдиний вихід компенсувати цей факт — технологічність та перевага в озброєнні. А тому потрібна мобілізація всього українського суспільства і держави.

"Одні мають перестати втомлюватися. Інші мають перестати творити дурість на тендерах, відстати від бізнесу та перестати толерувати ухилянство", — зазначив військовослужбовець.

Крім того, наголосив офіцер ЗСУ, "паркетні" командири мають зрозуміти, що "нових не пришлють".

"Якщо не берегти єдиний ресурс, який в нас залишився — солдата, то воювати через два роки буде нікому", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на компроміси щодо територіальної цілісності та суверенітету. "Потрібно прагнути до повної відповідальності Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом, а не до територіальних компромісів. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти", – заявив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет, повідомив речник Армії оборони Ізраїлю. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав атаку Ірану неефективною. Він заявив, що в Ізраїлі немає загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки. У Білому домі також заявили, що кораблі ВМС США брали участь у відбитті іранської атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини