Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український бізнесмен висловився за дружбу між Росією та Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Український бізнесмен висловився за дружбу між Росією та Україною

Борис Шефір розлучився з 'Кварталом 95' і висловив думку про російську культуру

5 квітня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

У нещодавньому інтерв'ю Радіо Свобода Борис Шефір, відомий як колишній бізнес-партнер президента України Володимира Зеленського та одна з ключових фігур "Студії Квартал-95", розповість про свій остаточний уникнення співпраці з колективом. Шефір сказав, що гумор "Кварталу" став "трохи не його".

Український бізнесмен висловився за дружбу між Росією та Україною

Борис Шефір досі хоче дружити з Росією

В інтерв'ю Шефір поділився, що його рішення про звільнення було зумовлене не лише зміною характеру гумору в "Кварталі 95", а й неможливістю роботи з-за кордону, враховуючи поточну обстановку в Україні. Він наголосив, що безпека та благополуччя його дітей, яким 11 та 9 років є для нього пріоритетом.

"По-перше, мені не дуже подобається, що вони роблять зараз. Гумор став трохи не мій. По-друге, це робити неможливо. А туди (в Україну — ред.) я дітей не повезу, вони мені дісталися у другій половині мого життя не для того, щоб я ними ризикував", — сказав він.

Після переїзду за кордон бізнесмен зайнявся домашньою фермою, яка була заснована ще до початку повномасштабного вторгнення, та невеликим бізнесом для підтримки фінансового добробуту. Все це, за словами Шефіра, стало частиною його нового життя за межами України.

Однак особливу увагу в інтерв'ю привернули коментарі Бориса Шефіра щодо російської культури та його позиції стосовно Росії та України. Шефір висловив свою любов до російської мови та культури, а також своє неприйняття дій, спрямованих на знищення культурної спадщини, як-от руйнування пам'ятників Олександру Пушкіну в Україні. Більше того, він закликав до поновлення дружби між Росією та Україною, висловивши надію на майбутнє нормалізації відносин між країнами.

Я розмовляю російською. Я люблю російську мову, російську культуру. Я не можу дивитися, як руйнують пам'ятники Пушкіну в країні. Для мене це дурість. Якби я був поруч [з Зеленським], я сказав би: "Давай це справа згортати і давай дружити". Але там зовсім інші установки", — сказав він.

Ці висловлювання викликали резонанс у громадськості та не залишилися поза увагою з боку брата Бориса, Сергія Шефіра, який раніше обіймав посаду помічника президента Зеленського. Сергій Шефір категорично не погодився з думкою брата, наголосивши, що Росія є агресором та терористичною державою, яка веде війну проти України.

Український бізнесмен висловився за дружбу між Росією та Україною - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини