Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські захисники знищили рідкісний російський ЗРК "Тор"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські захисники знищили рідкісний російський ЗРК "Тор"

Станом на 2020 рік окупанти мали лише 12 ЗРК цього типу.

2 лютого 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Країна-агресор продовжує втрачати на війні проти України рідкісні зразки свого озброєння. На цей раз ворожі військові залишилися без зенітно-ракетного комплексу "Тор" в арктичній версії. Стверджується, що противник мав лише 12 одиниць цієї техніки. Відео, як горить ворожа техніка, вдалося побачити завдяки публікації в ряді Телеграм-каналів, серед них і канал одеського активіста Сергія Стерненка. Він стверджує, що події розгортаються на Херсонщині.

Українські захисники знищили рідкісний російський ЗРК "Тор"

Тор-М2ДТ. Фото: із відкритих джерел

"Дуже добрий результат. 406-а артбригада знищила російський ЗРК "Тор". Це було на лівобережжі Херсонщини", — йдеться у повідомленні.

Офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін у своєму Телеграм-каналі також написав, що ЗРК було знищено воїнами 406-ї окремої артилерійської бригади Командування морської піхоти ВМСУ.

"ВС РФ відправили в Україну арктичну модифікацію ЗРК "Тор" — "Тор-М2ДТ". Як довела 406 артилерійська бригада Командування морської піхоти ВМС ЗСУ, горить він навіть краще і яскравіше, ніж звичайний "Тор", — написав він.

Арктичний зенітно-ракетний комплекс було знищено високоточним снарядом M982 Excalibur.

Портал Defence24 повідомляв у грудні 2022 року, що російські окупанти в Україні почали використовувати зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2ДТ", розміщені на шасі зчленованих гусеничних тягачів ДТ-30ПМ і адаптовані для використання в умовах арктичного клімату.

Росіяни стверджують, що їхній арктичний "Тор" може працювати за температур до -50 градусів. Кожен ЗРК "Тор" має дві машини: для розміщення екіпажу та управління вогнем та машина з РЛС, двома пусковими модулями.

Читайте на порталі "Коментарі" — Інститут вивчення війни: Путін готує умови для ескалації у північно-східних районах України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vess

2 лютого 2023, 12:37

СТИЛЬНІ ЧОЛОВІЧІ КРОСІВКИ НА ЗИМУ! ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ. Купуй поки акція -------> https://e.vg/keduki


Новини