Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові можуть залишитися без "бойових" у вересні: у Міноборони закінчилися гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові можуть залишитися без "бойових" у вересні: у Міноборони закінчилися гроші

Затримки з постачаннями зброї від США призвели до дефіциту у бюджеті Міноборони на виплати українським захисникам, розповіла Роксолана Підласа.

6 вересня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

 Міністерство оборони України стикається з проблемою браку коштів для виплати "бойових" надбавок військовим за вересень, і це питання має бути вирішене до 20 вересня. Про це в ефірі телемарафону повідомила голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Українські військові можуть залишитися без "бойових" у вересні: у Міноборони закінчилися гроші

В Україні закінчилися гроші на бойові виплати для військових (фото з відкритих джерел)

Вона підтвердила, що Міністерство оборони звернулося з повідомленням про нестачу коштів для виплати бойових надбавок. Для розв'язання цієї проблеми необхідно ухвалити зміни до державного бюджету до зазначеного терміну.

"Ми очікуємо, що приблизно 17-18 вересня відбудеться голосування у Верховній Раді", — зазначила Підласа. Вона висловила впевненість у тому, що голова Верховної Ради оперативно підпише закон після голосування, і не очікує затримок з боку президента. За її словами, всі посадові особи усвідомлюють терміновість цього питання, і військові повинні отримати виплати вчасно.

Підласа також нагадала, що через затримки у постачанні військової допомоги від США в першому кварталі 2024 року Україні довелося використати бюджетні кошти, які були заплановані на кінець року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, до яких шокуючих кроків МВФ закликає вдатися Україну в обмін на допомогу. Міжнародний валютний фонд планує закликати Україну прискорити девальвацію гривні, знизити відсоткові ставки та посилити роботу з підвищення податків, щоб скоротити бюджетний дефіцит. За даними видання Bloomberg, ці заходи є умовами для подальшого виділення фінансової допомоги Києву. Якщо МВФ визнає, що Україна досягає цільових показників програми та має достатні фінансові ресурси, країна може отримати 1,1 мільярда доларів.

 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини