Українські підлітки знову стануть жертвами пропагандистських шоу Кремля: про що йдеться

Українських підлітків з окупованих територій повезуть на пропагандистські шоу в РФ

До річниці завершення Другої світової війни Кремль планує масове завезення підлітків з України на пропагандистські заходи у Росії.

Як повідомляє Центр національного спротиву, Москва використовує Другу світову війну, як важливий фундамент своєї пропаганди. Спекуляції на трагедії дозволяють Москві мілітаризувати росіян та виправдовувати власну неофашистську політику.

Повідомляється, що кожного року в Росії відбуваються пропагандистські заходи, на яких перемога СРСР знецінюється, а річниця закінчення війни змінює підтексти у потрібному Кремлі дусі.

Зазначається, що саме на такі заходи окупанти готують завезення підлітків з захоплених територій. Зокрема, дітей зі шкіл півдня України планують вивозити для масовки у Ростов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія накопичує ресурси для тривалої війни, переконаний заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Маємо розраховувати виключно на самих себе — розбудовувати власний ВПК, інвестувати у внутрішні розробки. Україні доведеться воювати, поки існує Москва у сьогоднішньому вигляді", — відзначив військовослужбовець.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що міноборони Росії продовжує шукати в жіночих колоніях кандидаток для відправки на війну з Україною. Співробітники міністерства відвідали щонайменше чотири виправні установи, де вербували росіянок на війну проти України. В Іванівській області військових цікавила жіноча колонія №3, яка розташована в Кінешмі. "У кого є медична освіта — вербували в медперсонал. Решту — у штурмові підрозділи", — розповів адвокат.