Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг»
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг»

Дані про військовозобов’язаних чоловіків отримуватимуть з баз інших відомств

сьогодні, 10:33
Поділіться публікацією:

Уряд України ухвалив постанову, що дозволяє автоматично перевіряти та оновлювати дані про призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Молоді люди віком від 17 до 25 років зможуть ставати на облік як призовники без необхідності відвідування територіальних центрів комплектування і проходження медичної комісії. Інформація буде автоматично збиратися з інших державних реєстрів, що зекономить час як для працівників ТЦК, так і для самих призовників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Донецького ОТЦК та СП.

Українців від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг»

Ілюстративне фото

Оновлені дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років буде отримано з реєстрів Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Адміністрації Державної прикордонної служби. Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою. Також нововведення виправить помилки в персональних даних.

Зазначається, що молоді люди від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично будуть внесені до реєстру "Оберіг" без необхідності проходження військово-лікарської комісії. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном.

Актуальність електронних військових документів для чоловіків віком 18-60 років, що перебувають за кордоном, буде перевірятися через взаємодію з ДМС. Це забезпечить точність даних і зменшить вплив людського фактору на процес перевірки.

Крім того, хлопці до 25 років будуть братися на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії, у тому числі ті, які перебувають за кордоном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Масові рейди ТЦК по країні: у Третій штурмовій та KRAKEN дали оцінку ситуації



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини