Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці зі зброєю Путіна воюють з армією РФ в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зі зброєю Путіна воюють з армією РФ в Курській області

Українські бійці захопили один з кращих танків Росії в Курській області. Вони розчаровані трофейною технікою.

19 серпня 2024, 10:58
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Військова операція українських сил у Курській області виявилась несподіваним кроком, який здивував росіян. У соціальних мережах поширились фото українців в Курській області з російським танком Т-90М "Прорив", який вважається одним з найпотужніших танків в арсеналі Путіна.

Українці зі зброєю Путіна воюють з армією РФ в Курській області

Захоплений російський танк Т-90М в Курській області. Фото: Roman Pilipey

Перші фото про можливе захоплення танка Т-90М в Курській області з'явилося на ресурсі Getty Images, де в одному з розділів документуються військові дії України на території Росії. На фото українці рухаються на російському танку з характерним білим трикутником. Так позначається українська військова техніка, яка бере участь у наступі в Курській області, щоб її було легко відрізнити від російської.

Згодом осінт-аналітики отримали більше фото цього танку. За їх висновками, українські бійці ймовірно змогли захопити російський танк Т-90М поблизу Суджі в Курській області.  Крім білого трикутника, українські військові змінили офіційну назву танка з "Прорив" на "Пірожок".

Українці зі зброєю Путіна воюють з армією РФ в Курській області - фото 2

Згодом стало відомо, що танк захопили бійці 80 ОДШБр. За їх словами, це сталось після зачистки в Курській області, де російські військові не могли завести танк та залишили його. Крім того, українські бійці вказують, що розчаровані "найкращим танком РФ".

"Та ну, на цьому барахлі їздити, ні башту нормально повернути, важелі як на ГаЗ-66 "Шишига", сідати на бойові місця важко, загалом, новий екіпаж трохи засмучений машиною" – розповіли в 80 ОДШБр.

Російський танк Т-90М, який є модернізованою версією Т-90, вважається найпотужнішим танком на озброєнні армії Путіна, який бере участь у війні в Україні з боку РФ. Проте російська техніка виявилась не такою, якісною, як заявили в Міноборони РФ. За даними осінт-аналітиків, українські військові за 2,5 роки війни змогли знищити або захопити близько 100 танків Т-90М "Прорив".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережу потрапило рідкісне відео бойового застосування американського танка Abrams на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Захід змінив свою позицію щодо війни в Україні після боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини