Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці відверто сказали, на які поступки може йти влада заради миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці відверто сказали, на які поступки може йти влада заради миру

Більшість українців переконані, що Україна не повинна жертвувати своїми територіями заради миру

2 серпня 2024, 14:24 comments2918
Поділіться публікацією:

Як свідчать результати соціологічного дослідження, яке провели Національний Демократичний Інститут та Київський міжнародний інститут соціології, більша половина опитаних українців підтримують ідею проведення переговорів про мир з Росією.

Українці відверто сказали, на які поступки може йти влада заради миру

Українці

Зокрема, за даними опитування, 57% українців вважають, що Україна повинна вступати в переговори з Росією для спроби досягти миру, а 38% кажуть, що вона не повинна цього робити. Ще 5% не змогли відповісти на це запитання.

При цьому дослідження продемонструвало, що у порівнянні з листопадом 2023 року, у травні цього  року кількість тих, хто підтримує переговори з РФ, зросла на 15%.

Разом з тим, українці повідомили, якою для них є прийнятна ціна за мир з агресором.

Зокрема, за даними опитування, 66% респондентів вважають "повністю прийнятною" ціну, коли Україна повертає територію, підконтрольну їй до 2014 року, що включає Донбас і Крим.

Водночас, 60% опитаних вважають "зовсім неприйнятною" ціну, що Україна претендує лише на ту територію, яка підконтрольна їй зараз.

Окрім того, 53% повідомили, що вважають "зовсім неприйнятним" варіант, за якого Україна відмовляється від заявленої мети вступу до Євросоюзу. 49% відповіли, що аналогічно "зовсім неприйнятно" відмовлятися від заявленої мети вступу до НАТО.

Також результати опитування засвідчили, що 37% вважають зовсім неприйнятним варіант, що Україна повертає територію, підконтрольну їй до лютого 2022 року, що не включає Крим і окремі районі Донецької і Луганської областей.

Відомо, що це опитування було проведене 8-25 травня 2024 року. Методом регулярного телефонного опитування було опитано 2,508 респондентів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки українців сподіваються на те, що Україна стане членом ЄС та НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини