Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці могли прорвати кордон: у США заінтригували новими подробицями наступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці могли прорвати кордон: у США заінтригували новими подробицями наступу ЗСУ

В ISW зазначають, що українські війська могли прорвати кордон Луганської області у напрямку Кремінної

4 жовтня 2022, 07:38 comments1695
Поділіться публікацією:

Успішний наступ українських військових у районі Лимана, а також на Херсонщині триває. Найбільше успіхів ЗСУ досягли за останні 48 годин. Українцям вдалося не лише відкинути ворога, а й повністю закріпитись на раніше окупованих територіях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українці могли прорвати кордон: у США заінтригували новими подробицями наступу ЗСУ

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

"Геолокаційні кадри підтверджують те, що ЗСУ продовжують наступ на схід від Лимана і, можливо, прорвали кордон Луганської області у напрямку Кремінної", — зазначили аналітики.

В ISW також вказують, що захисники України успішно просуваються на північ від Лимана, тобто на кордоні Харківської та Луганської областей на захід від Сватового і звільнили від окупантів Борову, Шейківку, Ізюмську та Дружелюбівку.

Водночас, в Інституті вивчення війни розповіли про значні успіхи, яких українські військові в період з 2 по 3 жовтня досягли на півночі Херсонської області.

Зокрема, йдеться про звільнення таких населених пунктів, як Михайлівка, Гаврилівка та Новоолександрівка.

"Українські успіхи в Херсонській області струшують і без того вразливий інформаційний простір РФ. Окупанти все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони та закликають російські війська готуватися до міських боїв та розробляти нові оборонні позиції", — наголосили фахівці.

У звіті додається, що навіть найелітніші російські військові підрозділи продовжують дедалі більше деградувати у міру того, як триває війна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Кулеба їде в турне Африкою: чому це важливо у світлі війни з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини