Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці із судимістю хочуть воювати на фронті. Малюська розкрив цифру
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці із судимістю хочуть воювати на фронті. Малюська розкрив цифру

Міністр юстиції Денис Малюська в коментарі «Радіо Свобода» повідомив, що тисячі українців, які мають судимість, хочуть іти воювати на фронт. Проте, щоб їх мобілізувати, потрібно міняти законодавство

16 лютого 2024, 18:47
Поділіться публікацією:

Як повідомив Денис Малюська як мінімум  50 тисяч осіб, які мають погашену судимість, не можуть стати на облік у ТЦК, оскільки цього не передбачено законодавством.

Українці із судимістю хочуть воювати на фронті. Малюська розкрив цифру

Денис Малюська

"Такі громадяни, як це не дивно, чомусь не підлягають військовому обліку. І йдеться про десятки тисяч, щонайменше 50 тисяч громадян, які якимось чином уникають мобілізації, не підпадають під радари ТЦК, через те, що вони колись там вчинили злочин"
, — сказав Малюська.

Міністр розповів, що на початку повномасштабного вторгнення Росії, було помилувано понад три сотні засуджених, які приєдналися до ЗСУ. При цьому він підкреслив, що колишні увязнені можуть залучатися не тільки до бойових дій. За його словами, їх можна залучати до різних видів робіт залежності від статті, за якою вони були засуджені.

"Не хочете давати їм автомат чи кулемет, дайте їм лопату в руки, щоб копали. Словом, є безліч категорій тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі, з огляду не на те, що вони можуть когось вбити чи поранити, а з інших міркувань"
, — сказав Малюська.

За його словами, наприклад, мова йде про порушників правил дорожнього руху, які спричинили тяжкі наслідки. На думку Малюськи, такі люди цілком можуть захищати країну у лавах ЗСУ.

Нагадаємо, Мінюст запропонував Верховній Раді змінити законодавство таким чином, щоб дозволити ув’язненим воювати на фронті. Відомо, що проти такої ідеї був категорично проти уже екс-головком Валерій Залужний.

При цьому, як повідомляв портал "Коментарі", ветеран АТО Євген Дикий розповів, чому потрібно дати можливість засудженим воювати проти РФ, попри те, що кількість ув'язнених в Україні не велика. За його словами, таким чином Україна не розв'яже питання укомплектування ЗСУ та не уникне масової мобілізації. За словами Дикого в Україні 60 тис. ув’язнених, зокрема сюди також потрапляють жінки та літні люди. Тому, за словами військового експерта, можна буде з в’язниць мобілізувати до 12 тис. засуджених, тобто 1-2 бригади.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

16 лютого 2024, 19:10

А десятки тысяч чиновников тоже хотят идти воевать, а для тех кто не хочет достаточно пустить пулю в голову! И не надо законодательство менять! Слуги должны служить, а если не хотят, то в расход тварей вместе с их выблядками!


Новини