Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна змінює військову стратегію у боротьбі з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна змінює військову стратегію у боротьбі з Росією

Україна почала виснажливі та тривалі бої у зоні Бахмуту, що не характерно для попередніх етапів війни для ЗСУ.

10 січня 2023, 19:12 comments1366
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Україні вдавалось уникати прямих тривалих та виснажливих зіткнень з Росією, проте у битві за місто на сході країни це виявилось неможливим. Багатомісячні бої поблизу Бахмута, змусили українське військове керівництво змінити стратегію бою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Times.

Україна змінює військову стратегію у боротьбі з Росією

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Українська армія швидко перейшла в контрнаступ на початку осені та поступово звільнювала окуповані території російськими солдатами. Така тактика змусила втікати росіян з Херсону, місто яке армія РФ окупувала на початку вторгнення. Однак бої поблизу Бахмута не можуть повторити цю військову стратегію.

"Це місце схоже на Верден під час Першої світової війни, де кожна сторона намагається знекровити іншу", — сказав колишній командувач силами США в Європі генерал Бен Ходжес, а український військовий Олексій Кондаков додає, що Бахмут "схожий на апокаліпсис".

Військові аналітики Майкл Кофман і Роб Лі, яких цитує NY Times, вважають, що навіть виснажливі вуличні бої з поразками можуть сприяти перемогам у майбутньому. Експерти наводять приклад Сєвєродонецька і Лисичанська, які окупували росіяни після вуличних боїв з ЗСУ, проте восени їх повернула Україна під свій контроль, адже попередні бої виснажили РФ.

"Кількість боєприпасів, які витратила Росія, і втрати, які вони зазнали, спричинили поразку російської армії", — сказав Лі.

Росія посилає величезну кількість військових у Бахмут попри значні втрати, а для України місто перетворилось на один з символів війни, яке не можливо здати. Роб Лі вважає, що Україна таким чином змінила свою військову стратегію у цьому місті.

Саме Бахмут відвідав президент України, звідки взяв синьо-жовтий прапор та відвіз його в Конгрес США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна потрапила в рейтинг найнебезпечніших країн світу.

Також "Коментарі" писали про те, скільки танків Leopard 2 мають країни НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини