Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна змінює хід війни: наступ у Курській області має три мети
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна змінює хід війни: наступ у Курській області має три мети

Оцінка британського експерта: що Україна хоче досягти в Курській області

12 серпня 2024, 15:21
Поділіться публікацією:

Українська військова операція в Курській області не лише стратегічний маневр, а й спроба переконати світ у своїх силах та змінити глобальну перспективу конфлікту. За словами британського аналітика Майкла Кларка, мета цього наступу — не просто відвоювання територій, а формування нового наративу на міжнародній арені. Про це йдеться в матеріалі "Sky News"

Україна змінює хід війни: наступ у Курській області має три мети

Україна змінює хід війни: наступ у Курській області має три мети

Перш за все, аналітик вважає, що Україна прагне "перевернути наратив" про те, що вона нібито поступово програє. Недавні дії Збройних Сил України мають створити у росіян відчуття тривоги та невизначеності. 

"Українці втрачали територію не драматично, але постійно," — говорить Кларк, підкреслюючи, що цей наступ має демонструвати здатність України до рішучих дій.

Друга мета наступу полягає в тому, щоб відвернути російські війська з інших напрямків і зменшити тиск на ключові фронти в самій Україні. Така стратегія дозволяє українським військам відновити позиції та зосередити зусилля на критично важливих ділянках.

На думку Кларка, третя стратегічна ціль полягає у зміні ставлення Сполучених Штатів та інших західних країн до конфлікту. Наступ в Курській області має показати, що Україна заслуговує на повну підтримку як держава, яка бореться за своє право на існування і готова відстоювати свої кордони.

Тим не менше, за прогнозами британського аналітика, зберегти контроль над Курською областю буде вкрай складно.

"ЗСУ можуть втримати цю територію не більше місяця," — зазначає він, припускаючи, що Росія відреагує, зосередивши тут свої найкращі сили.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Однією з ключових причин успішного просування в Курській області РФ стала ефективна дезінформаційна кампанія, яка перевершила роботу російської розвідки. Про це розповів військовий та політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час чату на "Главреді".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини