Україна запобігла великому наступу Росії: деталі від Зеленського

Наступ України на Курську область зупинив спробу Росії вторгнутись в Сумську область, вважає Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки військовій операції у Курській області, Україна змогла зірвати наступ Росії на Сумську область. За словами Зеленського, Кремль готував наступ на Сумщину після того, як ЗСУ зупинили спробу Росії захопити Харків.

Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам індійських ЗМІ розповів про причини українського наступу на територію Росії та бої в Курській області. За словами президента, Росія підготувала вторгнення на Харківщину під час якого хотіла захопити обласний центр - Харків. Однак, після того, як українські військові зупинили наступ РФ Москва планувала нову атаку.

"А наступний їхній крок був - і вони вже все підготували на півночі нашої держави - якраз з боку міста Суми, з боку Курської області", - сказав Зеленський.

Президент пояснює, що різниця в наступу РФ на Харківську область та їх частковий прорив став можливий, через те, що Україна не завдала удару по російських територіях, як це сталось в Курській області.

"І різниця в тому, що ми превентивно це зробили, щоб вони не захопили наше місто. І ми раніше це змогли зробити", - додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський заявив про готовність України до мирних переговорів. Однак, за словами президента, Україна не піде на територіальні поступки, а сам Путін не хоче йти на переговори.

Також "Коментарі" писали про Віктора Ющенка, який вважає, що зупинка на кордонах 1991 року буде великою помилкою України у війні. Колишній президент України пояснив, якою має бути повна перемога над Росією.