Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна замахнулася на F-18: про що домовився Зеленський із прем'єром Фінляндії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна замахнулася на F-18: про що домовився Зеленський із прем'єром Фінляндії

Усього на озброєнні Фінляндії знаходиться 55 винищувачів F-18 Hornet

23 серпня 2023, 16:17
Поділіться публікацією:

Пріоритетними для України є винищувачі F-16. Насамперед, через їхню кількість, яка може забезпечити потреби українських Повітряних сил. Однак, з огляду на те, що в Україні триває повномасштабна війна, Київ буде готовий отримати будь-які типи літаків. Як передає портал "Коментарі", про це на прес-конференції з прем'єром Фінляндії Петтері Орпо у столиці України заявив глава держави Володимир Зеленський.

Україна замахнулася на F-18: про що домовився Зеленський із прем'єром Фінляндії

Володимир Зеленський із прем'єром Фінляндії Петтері Орпо. Фото: сайт Офісу президента

Ми на війні... Ми беремо все, що нам дають, щоб захищати свою державу. Ми готові вчитися на всьому, що пливе і що літає. Якщо Фінляндії не потрібні F-18, то давайте – ми із задоволенням (Ред. – приймемо)", – заявив український лідер.

Володимир Зеленський також наголосив, що Україна зацікавлена у більшій кількості бронетранспортерів. Зокрема і це питання вони обговорили з Орпо.

Фінляндія вже закуповує винищувачі п'ятого покоління F-35А – на заміну F-18 Hornet попереднього покоління, яких на озброєнні країна має 55 одиниць.

Перші F-35 країна має отримати у 2026 році, а виведення з експлуатації F-18 заплановано на 2028-2030 роки. У березні 2023 року Україна просила у Фінляндії літаки Hornet.                                                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — українська армія продовжує свій контрнаступ відразу за декількома напрямками. Захисники України просуваються потроху, втім напрям правильний. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Фінляндії Петері Орпо зробив президент України Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини