Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна захоплює Курську область, але не змінює перебіг війни, що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна захоплює Курську область, але не змінює перебіг війни, що пішло не так

The Hill вважає вторгнення України до Курської області помилкою

5 вересня 2024, 13:24
Поділіться публікацією:

Українська операція в Курській області, розпочата з метою відволікання російських військ від східного фронту, поки що не принесла очікуваних результатів. Незважаючи на часткові успіхи, експерти зазначають, що російська армія не послабила тиск на сході України, а навпаки посилила свої позиції. Про це пише The Hill.                                   

Україна захоплює Курську область, але не змінює перебіг війни, що пішло не так

Український наступ у Курській області

Українські сили вторглися до Курської області та захопили близько 500 квадратних миль території, включаючи місто Суджа. Це дозволило Україні завдати ударів по російським військовим об'єктам та захопити полонених, що створило важелі для переговорів із Росією. Проте основна мета — змусити російські війська послабити свої дії на східному фронті — поки що не досягнуто.

Джордж Бібі, експерт з Інституту відповідального державного управління в Квінсі, вважає, що операція в Курській області поки що не виправдала себе.                                                  

"Росіяни не відвернули значної кількості сил з лінії фронту в Україні, якщо не сказати більше, вони натиснули на педаль акселератора", — сказав він. "Схоже, що існує великий скептицизм з приводу того, чого може досягти це вторгнення, і я думаю, що зростають побоювання, що це була помилка".

Стівен Уолт із Гарвардської школи Кеннеді вважає, що захоплена Україна територією в Курській області не зрівняється з тією територією, яку утримує Росія в Україні.

"Росія може дозволити Україні зайняти крихітний шматочок своєї території, знаючи, що пізніше вона зможе відновити повний контроль", — каже Стівен Уолт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини