Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вводить санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вводить санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення

Щодо санкцій проти перших осіб РФ Україна фактично синхронізує свою політику із Заходом

8 вересня 2022, 12:57 comments1144
Поділіться публікацією:

У вечірньому зверненні 7 вересня президент України Володимир Зеленський оголосив про введення санкцій проти понад 600 осіб, які належать до правлячої "верхівки" Росії (28 членів Ради безпеки РФ, 154 члени Ради Федерації Росії та 424 депутати Держдуми). Про що говорять ці рішення? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Україна вводить санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення

Санкції проти влади у Росії. Фото: із відкритих джерел

Далі буде розширення списків санкцій проти представників РФ і з боку наших союзників

Народний депутат України VIII скликання, представник Мережі захисту національних інтересів "АНТС" Наталія Весєлова розмірковує так:

"Проти політиків запроваджують санкції, коли остаточно зрозуміло, що шляхів для діалогу, переговорів, домовленостей не залишилося. Отже, таким кроком Україна демонструє, що більше не сподівається на дипломатію, на переговори, на посередництво політиків чи великого бізнесу. Офіційний Київ остаточно ухвалив рішення повертати свої території виключно воєнним шляхом".

Ми продемонстрували, наголошує Наталія Веселова, свою позицію не лише країні-агресору, а й нашим партнерам на Заході.

"Раніше було багато критики, що ми закликаємо всіх застосовувати санкції до російського політикуму та бізнесу, а самі робимо це дуже неохоче, – нагадує експерт. – Тепер же ми показали свою рішучість у цьому напрямку. Думаю, що далі буде розширення списків санкцій проти представників РФ і з боку наших союзників".

Україна підштовхує союзників, якщо вони не ввели ще таких санкцій – зробити це

Економічний та політичний експерт Тарас Загородній вважає, що наслідки такого кроку відчують на собі насамперед ті російські структури, які все ще мають бізнеси в Україні.

"Проходитиме конфіскація даного майна (вже йде). Зрозуміло, що мало хто з підсанкційного списку залишився (якщо був) бізнес в Україні. Тож скоріше це – демонстрація з боку України колективному Заходу, що ми теж запроваджуємо санкції проти правлячої верхівки країни-агресора, а не просто просимо робити те саме тих самих європейців чи американців. Підштовхування союзників, якщо вони не ввели ще таких санкцій – зробити це", – пояснює експерт.

Тобто, констатує Тарас Загородній, ми фактично синхронізуємо свою політику із Заходом. Рішення певною мірою показове, вважає він. До якого, схоже, нарешті дійшли руки. Краще пізно ніж ніколи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що потрібно знати про нового прем'єра Великобританії Ліз Трасс: на які рішення чекати по Україні та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини