Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна ввела санкції проти фінансового сектора країни-агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ввела санкції проти фінансового сектора країни-агресора

Зеленський вніс у Раду відповідну постанову щодо російських банків та небанківських установ

23 лютого 2023, 11:33
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради постанову про затвердження рішення РНБО застосувати секторальні економічні санкції щодо фінансових установ Росії.

Україна ввела санкції проти фінансового сектора країни-агресора

Фото: https://www.gettyimages.com/


Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на відповідний документ.


Рада національної безпеки і оборони України ввела спеціальні секторальні економічні санкції на 50 років до всіх банків, що зареєстровані та знаходяться в РФ. Зокрема, до Центрального банку Росії, а також небанківських кредитних організацій, операторів платіжних систем, професійних учасників фондового ринку, страхових компаній, інвестфондів та інших фінустанов, які зареєстровані та надають послуги в РФ.


Санкційний пакет, зокрема, включає зупинку правочинів з активами, якими володіють російські фінустанови, заборону на ділові відносини, у тому числі кореспондентські, на укладання угод та інвестування на користь фінустанов країни-агресора, на купівлю цінних паперів та інших фінансових інструментів, які випускають фінустанови РФ. Винятком щодо останнього є відчуження цінних паперів на користь держави України.


Разом з тим, рішення РНБО передбачає зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань на користь фінустанов РФ та обслуговування електронних платіжних засобів, емітованих фінустановами країни-терориста.


Крім того, Нацбанку анулюється реєстрація та забороняються нові реєстрації міжнародної платіжної системи, оператором якої є фінустанова РФ. 


Як відомо, проти Росії Європою вже введено дев’ять пакетів санкцій. Але агресор навчився їх обходити. Видання “Коментарі” запросило експертів разом поміркувати, як можна завадити цьому. На думку політолога Віталія Бали, найбільш дієвим засобом буде оголошення США Росії країною-терористом. Тоді ті компанії, які так чи так задіяні в тому, щоб допомагати рф обходити санкції, будуть більше думати, бо наражатимуться на серйозні проблеми, які витікають з того-таки статусу помічника країни-терориста. 

Економіст Олександр Охріменко певен: треба накласти санкції на ті країни, які допомагають Росії обходити обмеження. Особливо проти Туреччини та Грузії. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини