Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна втратила рідкісний шанс знищити десятки російських Су-34: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила рідкісний шанс знищити десятки російських Су-34: яка причина

Окупанти вивели майже всі свої Су-34 за межі поразки АТАСМS

6 серпня 2024, 11:18 comments9708
Поділіться публікацією:

Україна мала шанс одночасно знищити десятки російських літаків Су-34, але через заборону США застосовувати далекобійну зброю по Росії ЗСУ не змогли ним скористатися, а тепер уже надто пізно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

Україна втратила рідкісний шанс знищити десятки російських Су-34: яка причина

Су-34. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, протягом кількох місяців Україна просила іноземних союзників дозволити використовувати потужні балістичні ракети – для завдання ударів по російських військових літаках, які паркуються на аеродромах у Росії неподалік кордону.

Оскільки союзники відмовлялися, Україна посилила свої атаки на найбільш уразливі російські аеродроми, застосовуючи власну зброю. Так, у суботу українські безпілотники завдали удару по авіабазі в Морозовську на півдні Росії, за 200 миль від лінії фронту. За даними української розвідки, внаслідок нальоту було знищено винищувача-бомбардувальника Су-34 ВПС Росії, пошкоджено ще два Су-34 та спалено склад боєприпасів.

Автори матеріалу зазначають, завдаючи ударів по аеродромах поблизу російсько-українського кордону, Україна сподівається знищити винищувачі-бомбардувальники Су-34, оскільки КАБ стали вирішальним чинником практично всіх нещодавніх перемог Росії на всій лінії фронту.

Однак, як зазначає видання, подібні нальоти стає все важче проводити, оскільки росіяни перекидають свої військові літаки на менш уразливі бази.

"Рідкісна можливість завдати серйозного удару по інфраструктурі КАБ представилася цього літа, коли 47-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк ВПС Росії припаркував десятки Су-34 з приблизно 100 наявних на озброєнні на відкритій авіабазі Воронеж-Мальшево на півдні Росії в 100 милях". ", — пише Forbes.

Як зазначає видання, сьогодні багато Су-34 знаходяться на базах за сотні миль від кордону. Вони не є невразливими для українських безпілотників – найдальші моделі літають на відстані понад 1 000 миль. Але вони захищені від більшості українських безпілотників, а також від ATACMS, найпотужніші з яких мають дальність лише 190 миль. Якщо Білий дім колись дасть дозвіл на нальоти ATACMS на російські бази, може бути вже запізно. Найцінніші цілі можуть виявитися надто далеко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Держдеп відповів, чи змінилася позиція США про удари по РФ після отримання Україною F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини