Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вперше могла застосувати проти росіян новітню зброю (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вперше могла застосувати проти росіян новітню зброю (ВІДЕО)

Боєприпас є "‎гібридом"‎ бомби SDB та старого некерованого реактивного снаряду M26

14 лютого 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

Росія  показала  відео, на якому ніби є   залишки інноваційної зброї Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). Про це інформує  Defense Express. 

Україна вперше могла застосувати проти росіян новітню зброю (ВІДЕО)

Бомба GLSDB (фото з відкритих джерел)

Як стверджує  російська  сторона, новітній боєприпас застосовували 13 лютого по цілі, місце знаходження якої   неподалік міста Кремінна, що  на території  Луганської  області. 

Підтверджуючи інформацію, що  йдеться  саме про GLSDB, російські військові  демонстрували характерний модуль рульових приводів, що  розміщений  у хвостовій частині  такої бомби. Ще на відео можна  бачити крила модуля керування та планування.

Офіційні  коментарі представники  ЗСУ  про застосування нового боєприпасу не  надавали, проте слід  зауважити, що в січні представники Пентагону підтвердили, що передали Україні згадувані боєприпаси.

 Повідомляють, що така нова бомба встановлюється на шасі, це — реактивні системи залпового вогню M270 та M142 HIMARS. У якості прискорювача виступають двигуни від старих касетних реактивних снарядів M26. Спочатку прискорювач виводить боєприпаси  на велику висоту, далі він відокремлюється і планує до цілі.

Україна вперше могла застосувати проти росіян новітню зброю (ВІДЕО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон обіцяє передати зброю, яку просила Україна та приїхати до Києва. Президент Франції Еммануель Макрон заявив про поставку близько 40 ракет далекого радіусу дії Scalp і "кілька сотень бомб", а також про візит до України, щоб завершити роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки. 

Візит Макрона до Києва відбудеться в той час, коли політичні суперечки у Сполучених Штатах та Європейському Союзі затримують два великі пакети допомоги для України.

Франція працює над завершенням двосторонньої угоди про гарантії безпеки з Україною, щоб допомогти зміцнити її фінанси та оборону від Росії з метою утримати Москву від майбутньої агресії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини