Україна влітку зможе перейти у наступ: у США зробили оптимістичний прогноз

Сенатор Грем заявив, що через затримку допомоги від США Україна втратила темп, але зараз "є шанс перезавантажити цю війну"

Завдяки допомозі від США українська армія цього літа зможе повернути собі впевненість у своїх силах на полі бою та перейти у наступ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю в програмі CBS "Face the Nation" зробив сенатор Ліндсі Грем, який представляє Республіканську партію.

"Або ми збираємося допомогти Україні, чи ні. Настав час дати їм F-16, дозволити їм керувати літаками, далекобійною артилерією для поразки цілей усередині Росії", - заявив політик.

Грем заявив, що через затримку допомоги від США Україна втратила темп, але зараз "є шанс перезавантажити цю війну", оскільки Київ має зброю.

За його словами, ЗСУ треба перейти у наступ. "Думаю, влітку Україна поверне собі військовий імпульс", - додав Ліндсі Грем.

Сенатор заявив, що активи Путіна треба переслідувати у всьому світі.

"Візьміть гроші із суверенних фондів Росії та віддайте їх Україні. У Європі знаходиться 300 млрд доларів із Росії. І суверенні активи, які ми повинні конфіскувати та передати Україні", - сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у Парижі поділився "дуже відвертою оцінкою" поточної ситуації у війні Росії проти України.

"Він поділився з президентом Байденом дуже відвертою оцінкою того, що відбувається, а також тиск, який вони (Ред. – в Україні) продовжують відчувати, особливо на сході, на Донбасі", - сказав Джон Кірбі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Байден вибачився перед Зеленським: про що йдеться.