Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна веде закриті переговори щодо мирної угоди з Росією: що можуть запропонувати Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна веде закриті переговори щодо мирної угоди з Росією: що можуть запропонувати Кремлю

Одночасно з ескалацією на Близькому Сході навіть низка західних столиць, які раніше наполягали на необхідності військової перемоги над Росією, переосмислюють свої цілі

сьогодні, 07:17
Поділіться публікацією:

На зміну рішучості щодо того, що війна закінчиться лише тоді, коли армія РФ залишить територію України, приходить неохоче визнання того, що найкращим варіантом є "врегулювання шляхом переговорів, яке залишить більшу частину країни незайманою". Але Києву не вистачає підтримки навіть задля досягнення цієї мети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Україна веде закриті переговори щодо мирної угоди з Росією: що можуть запропонувати Кремлю

Переговори. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що проблему посилює припущення, що є дуже великі шанси, що новим президентом США стане Дональд Трамп, який уже пообіцяв домогтися швидкої угоди між Україною та Росією і покласти край війні. Ряд американських та європейських чиновників сподіваються, що Трампа вдасться принаймні утримати від примусу Києва до несприятливої угоди з Москвою, яка створить серйозні ризики європейської та американської безпеки у майбутньому.

Зазначається, що навіть деякі західні столиці, які наполягали на необхідності військової перемоги над Росією, переосмислюють свої цілі. Деякі представники Офісу президента також у приватних розмовах нарікають на те, що їм не вистачає особового складу, вогневої могутності та західної підтримки, щоб повернути всю територію, яку захопила Росія. Тому за зачиненими дверима ведуться розмови про угоду, згідно з якою РФ збереже контроль над захопленими територіями.

"Москва зберігає де-факто контроль над приблизно п'ятою частиною України, яку вона окупувала — хоча суверенітет Росії над ними не визнається — тоді як іншій країні дозволяється приєднатися до НАТО або надаються еквівалентні гарантії безпеки", — пише видання.

Під цією парасолькою Україна також могла б відновитися та інтегруватися з ЄС, подібно до Західної Німеччини часів холодної війни.

Однак такий сценарій ґрунтується на амбітних припущеннях. Однією з них є те, що США та їхні союзники повинні бути готові запропонувати Україні членство в НАТО або необхідні гарантії. Але вони й досі неохоче надавали Києву гарантії вступу до альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна зміниться: Зеленський пояснив, у чому важливість найближчого засідання у форматі Рамштайн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини