Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна веде діалог з сусідньою країною щодо повернення ухилянтів: який план
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна веде діалог з сусідньою країною щодо повернення ухилянтів: який план

Київ хоче розв'язати питання з тими ухилянтами, яким Молдова відмовила в притулку, але вони не повернулися в Україну, каже посол України.

23 липня 2024, 19:15
Поділіться публікацією:

Україна веде переговори з Молдовою щодо можливості повернення українських чоловіків призовного віку, які незаконно виїхали за кордон. Посол України Марко Шевченко повідомив про це в інтерв'ю виданню Newsmaker.

Україна веде діалог з сусідньою країною щодо повернення ухилянтів: який план

Марко Шевченко (фото з відкритих джерел)

Шевченко зазначив, що Україна хоче вирішити питання з тими особами, яким Молдова відмовила у притулку, але які все ж не повернулися в Україну. За його словами, є близько 100 осіб, які незаконно перетнули кордон і подали заяву на отримання притулку. Проте Молдова надала притулок лише 90 з них.

"У мене виникає питання – а де решта 10 осіб, яким Молдова не надала притулок? Їх не затримали і вони не повернулися додому," – зазначив посол.

Шевченко підкреслив, що ці особи залишаються на території Молдови або їдуть далі, що свідчить про існування проблеми, яку потрібно вирішувати. Вони не заслуговують на захист, але водночас не хочуть повертатися в Україну, і ніхто їх не змушує до цього.

Посол додав, що ця ситуація вимагає уваги і спільних зусиль з боку обох країн для її врегулювання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які неприємності Кремль готує для КишиневаМолдова – ще одна країна, де Росія докладає максимальні зусилля, щоби змінити владу та дестабілізувати ситуацію, заявив політолог Віталій Кулик.

Як відомо, у Молдові готуються референдум щодо членства в ЄС та вибори президента. Експерт відзначив, що соціологія показує, що у Майї Санду є великі проблеми з підтримкою громадян, зокрема її партія програла місцеві вибори. Натомість проросійські політичні партії мають систему скупки голосів, що забезпечує їм необхідний результат. При цьому Санду та її правляча партія зробили все можливе, щоби унеможливити створення коаліції з іншими проєвропейськими партіями.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини