Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна ухвалила кардинально інше рішення, ніж РФ щодо Курщини: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ухвалила кардинально інше рішення, ніж РФ щодо Курщини: про що мова

Україна готова надати доступ міжнародним організаціям, в тому числі і ООН до захоплених територій Курської області

14 серпня 2024, 16:46 comments1027
Поділіться публікацією:

Як стало відомо, у Курській області Україна уже сформувала "буферну зону", до якої буде відкрито доступ МКЧХ, ООН та інших міжнародних організацій. Представники цих організації зможуть там здійснювати гуманітарні заходи.

Україна ухвалила кардинально інше рішення, ніж РФ щодо Курщини: про що мова

Бої в Курській області

Як повідомив президент Володимир Зеленський, він провів нараду, на якій була обговорена ситуація в Курській області. Серед питань, які піднімалися, були безпекові питання, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур.

Президент підкреслив, що Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і здійснює активні дії на російській території. При цьому Зеленський підкреслив, що Сили оборони суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також повідомив про проведену нараду під головуванням Зеленського щодо стабілізаційних заходів у Курській області.

"У реалізації свого права на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право не лише захищатися, а й повинна дотримуватися усіх міжнародних конвенцій та вимог міжнародного гуманітарного права. Тож наші військові у цілях самооборони сформували "буферну (санітарну) зону" на території Курської області. Спільно з усіма учасниками наради обговорювали гарантії безпеки на цій території… На нараді обговорили питання доступу представників МКЧХ, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів", — повідомив омбудсмен.

За його словами, у "буферній зоні" повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії не підтримують надання доступу правозахисникам ООН на території Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини