Україна створює нову модифікацію ракети комплексу "Нептун": подробиці

Ведеться робота зі створення так званого "довгого Нептуна"

В Україні розробляють нову модифікацію ракети для вітчизняного ракетного комплексу "Нептун" Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю АрміяІнформ зробив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Заступник міністра оборони зазначив, зараз ведеться робота зі створення так званого "довгого Нептуна".

"Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу "Нептун", …Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО. Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", – зазначив Іван Гаврилюк.

При цьому Гаврилюк відмовився розкрити більше деталей.

Видання "Мілітарний" зазначає, що від початку комплекс РК-360МЦ "Нептун" розроблявся для ураження бойових кораблів противника. Наразі, як передбачає ЗМІ, йдеться вже про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Defense Express передбачає, що саме роботи над "Нептуном" є одним із пунктів із переліку "ракетне озброєння та боєприпаси", на які Україна наступного року має витратити 175 млрд грн.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому невдовзі можемо зіткнутися з новими викликами: як змінюється ситуація на військовому та дипломатичному фронтах. В ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло - що стримує партнерів від потужнішої підтримки України: яке питання має вирішити Захід.