Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна створила безпілотника-мисливця за дронами "Shahed": що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна створила безпілотника-мисливця за дронами "Shahed": що про нього відомо

В Україні розробили нову зброю проти дронів-камікадзе "Shahed".

20 жовтня 2024, 22:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Україна представила інноваційний безпілотник Sting, розроблений для перехоплення російських дронів-камікадзе "Shahed", які Москві постачає Іран. Цей новий дрон має допомогти захистити українські міста від атак російських безпілотників.

Україна створила безпілотника-мисливця за дронами "Shahed": що про нього відомо

Безпілотник Sting. Фото: Telegraph

Розробкою дрона Sting займається українська група Wild Hornets. Безпілотник належить до класичної конструкції квадрокоптера з великим куполом, де розташовані боєголовка та камера. Оператор керуватиме ним за допомогою VR-окулярів, що надають вид від першої особи (FPV), забезпечуючи точне наведення на ціль.

Sting може розвивати швидкість понад 160 км/год та підійматися на висоту до 3 тисяч метрів. Майбутні моделі будуть оснащені системою наведення зі штучним інтелектом, що спростить процес виявлення та ураження цілей подібних до безпілотників "Shahed", які регулярно запускають російські війська.

В останні місяці Україна зіткнулася з масштабними атаками російських дронів. Росія виробляє понад 6 тисяч безпілотників "шахед" щороку, випускаючи від 30 до 80 дронів по Україні щодня. Це створює значний тиск на українську систему протиповітряної оборони, яка не завжди може забезпечити захист через високу вартість ракет класу "земля-повітря".

Sting має суттєву перевагу в порівнянні з іншими методами боротьби російськими безпілотниками. Його вартість у десятки разів нижча, ніж вартість дрона-камікадзе "Shahed". Крім того, використання недорогих безпілотників Sting дозволить економити ресурси, залишаючи запаси ракет для протидії складнішим загрозам зокрема ракетам.

Україна активно використовує дрони для перехоплення російських безпілотників та руйнування ворожих систем спостереження. В останні місяці з’явилась велика кількість відео зі знищенням російських дронів "Орлан" та "Зала" українськими БПЛА. Однак, Sting стане першим безпілотником, спеціально розробленим для боротьби з російськими дронами типу "шахед".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни змінили характеристика дронів. Тепер стало відомо, на що вони здатні. 

Також "Коментарі" писали про те, що в Африці знайшли російський дрон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини