Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна сподівається отримати списані гелікоптери Taipan: кому Київ надіслав запит
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна сподівається отримати списані гелікоптери Taipan: кому Київ надіслав запит

Україні хоче отримати від Австралії 45 армійських багатоцільових гелікоптерів Taipan

26 грудня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Україна надіслала уряду Австралії запит щодо отримання списаних вертольотів Taipan. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Asia Pacific Defence Reporter".

Україна сподівається отримати списані гелікоптери Taipan: кому Київ надіслав запит

Гелікоптери Taipan. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що зараз технічні фахівці таємно розбирають усі 45 армійських багатоцільових гелікоптерів Taipan та закопують компоненти на об'єкті оборони.

"Вартість кожного вертольота на вторинному ринку становить близько 20 мільйонів доларів, тому було ухвалено рішення знищити їх по-тихому в надії, що ніхто не помітить. За іронією долі, 10-тонні двомоторні "Тайпани" розбирають, а не розрізають, бо їх конструкція з вуглецевого волокна дуже міцна", — йдеться у матеріалі.

Однак міністр оборони Річард Марлес заявив, що гелікоптери будуть утилізовані таким чином, щоб максимізувати їхню цінність.

Видання уточнює, що федеральний уряд Австралії нещодавно отримав запит на передачу даних гелікоптерів Україні.

Варто зазначити, що багатоцільовий гелікоптер MRH-90 замінив в Австралії наявний парк гелікоптерів ADF Black Hawk і Sea King зі збільшеними та покращеними можливостями, здібностями та можливостями для задоволення виникаючих вимог.

Можливості MRH-90 мають більше вбудованих функцій безпеки, які відповідають вимогам або перевершують їх, та використовують новітні технології, включаючи композитні матеріали та електродистанційні системи, які забезпечили ефективніше обслуговування.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Блінкен розповів про мету США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини