Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна скорочує видатки на військові потреби: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна скорочує видатки на військові потреби: що відбувається

Україна зменшує видатки на оборону через перехід на базовий сценарій війни. Радник президента відповів, чи вказує це на те, що війна закінчиться скоро.

2 липня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

 Видатки на безпеку та оборону в Україні в 2025 році становитимуть 2,2 трлн грн, у 2026 – 1,6 трлн грн, а в 2027 – 1,5 трлн грн. Олег Устенко, член Національної інвестиційної ради та колишній радник президента України з економічних питань до березня 2024 року, розповів в ефірі КИЇВ24, що держава наразі зменшує видатки на війну.

  Україна скорочує видатки на військові потреби: що відбувається

ЗСУ (фото з відкритих джерел)

"Це базується на тому, що війна закінчується, а коли війна закінчується, точніше сказати, коли гаряча фаза війни закінчується, коли гарячої фази війни немає, то вже зрозуміло, що всі витрати на армію, на безпеку і оборону можуть бути зменшені. Якщо це не закінчується, то, відповідно, витрати залишатимуться на високому рівні. Але зараз – це те, що називається 'базовий сценарій'. У базовому сценарії передбачається, що витрати будуть зменшені", – зазначив Устенко.

Крім цього, ексрадник президента прокоментував бюджетну декларацію. В ній вже прослідковується економічне зростання, яке рухається більш високими темпами.

"Знову ж таки, чому йде більш високими темпами економічне зростання, порівняно з теперішніми роками? Тому що у поствоєнний період часу можна очікувати більше зростання, іде зменшення дефіциту державного бюджету. Тобто там змінюються взагалі всі параметри", – додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни хочуть перерізати важливу трасу забезпечення ЗСУ. Армія РФ наразі не в змозі захопити населені пункти на Донеччині і Харківщині, як це планували у Кремлі, через потужний опір ЗСУ. Тепер у ворога з'явилося нове завдання — перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка, що може ускладнити забезпечення Сил оборони на східному фронті.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kyivtv/66733
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини