Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна програє Росії війну на виснаження: проявилася проблема там, де її не очікували
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна програє Росії війну на виснаження: проявилася проблема там, де її не очікували

Останні новини з фронту можуть свідчити про те, що росіянам все ж вдається просуватися вперед

сьогодні, 12:00 comments1379
Поділіться публікацією:

Передані західними партнерами ЗСУ танки Leopard 2A4 підірвалися під час атаки на російську техніку з близької дистанції. Лише деякі з них вціліли і змогли пройти. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Україна програє Росії війну на виснаження: проявилася проблема там, де її не очікували

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, російське командування кинуло батальйони в бій проти української оборони в Донецькій області, просунувшись на чверть милі через руїни міста Максимілянівка. Це стало частиною їхнього поступового наступу на Курахове.

Прорив на цій ділянці обійшовся Росії у сотні втрат. Український Генштаб повідомив про понад 1700 загиблих, поранених і полонених росіян лише за один день.

Журналісти зазначають, бої на Донбасі є відображенням загальної картини війни: незважаючи на шалені втрати російські окупаційні війська просуваються.

Аналітики звертають увагу на зіткнення біля Курахового. Російські мотострілецькі підрозділи перекинули на південний фланг 19 БМП та 4 танки, які атакували українську 79-ту десантно-штурмову бригаду. Проте досвідчені українські військові знищили кілька одиниць техніки та відбили атаку. За даними бригади, уцілілі російські машини втекли під вогнем українських протитанкових ракет і безпілотників.

На північ від цього сектора успіх росіян був більш відчутним. 33-тя механізована бригада України, озброєна танками Leopard 2A4, успішно уразила кілька російських машин. Проте російські війська змогли закріпитися на заході Максимілянівки.

На думку деяких аналітиків, такі успіхи Росії можуть свідчити про те, що Україна програє війну на виснаження, адже не встигає поповнювати особовий склад і техніку. Щомісяця Київ намагається залучати до 20 000 нових військових, але втрати настільки ж великі. У той час, як Росія також втрачає до 30 000 військових на місяць, вона залучає аналогічну кількість нових солдатів, у тому числі завдяки угодам із Північною Кореєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент ОАЕ зустрівся з Путіним: що заявив про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини