Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна послідовно знищує ядерний щит Росії: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна послідовно знищує ядерний щит Росії: що відбувається

Україна знищує ядерний щит Росії, відзначив політичний експерт Олександр Кочетков. За його словами, скоро РФ навіть не буде бачити ракет, які можуть прилетіти у бункер до кремлівського диктатора Путіна

27 травня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

Українські дрони атакували російську радіолокаційну станцію дальнього виявлення "Воронеж-М" у місті Орську. Як відзначив політичний експерт Олександр Кочектов, тут справа навіть зовсім не у рекордній дальності польоту дрону, а у виборі цілі. Тим більше, додає експерт, що декілька днів тому український дрон влучив у схожу станцію "Воронеж-2М" під Армовіром. А ще у квітні, подібна пробна атака була на загоризонтну станцію "Контейнер".

Україна послідовно знищує ядерний щит Росії: що відбувається

Ядерний щит РФ

Як підкреслив Кочетков, система дальнього виявлення ракет є однією з ключових у загальній системі ядерного стримування.

"Без неї недоімперія перетворюється у величезного циклопа з ядерною дубиною, якого засліпив хитромудрий Одіссей. При продовженні успішних атак на такі радіолокаційні об’єкти Росія стає вразливою перед превентивним ядерним або конвенційним ракетним ударом",
- підкреслив експерт.

Тобто, додає експерт, Україна насправді влучила в одну із больових точок Росії.

"Російські об’єкти інфраструктури — то таке, бо Кремлю плювати, чи є електрика та тепло в тамтешніх поневолених підданих. Нафтопереробка — більше чутлива, але Кремль розпорядився, щоб власники заводів самі вирішували проблему захисту, закуповували власним коштом ЗРК та інше. Не буду здивований, якщо представники цих власників вже виходять на керівництво України з щедрою пропозицією, щоб їх підприємства викреслили зі списку цілей — хиба ж ми не братські народи?"
— відзначив експерт.

А от ядерна безпека, підкреслює Кочетков, це те, що стосується безпосередньо кремлівського диктатора Володимира Путіна, який себе і свою безпеку поважає понад усе.

"Оскільки атаками на ядерний щит Росії займається переважно ГУР, то недоречно думати, що це така ризикована самодіяльність, а Штати не в курсі. Навпаки, це спеціально для США вибудовується сильна переговорна позиція, щось на кшталт — якщо що, то запустимо по ваших бункерах свої ракети, а ви навіть помітити цього не зможете",
— заявив експерт.

Тобто, підкреслює аналітик, коли українські безпілотники продовжать свої рейди по всіляких радіолокаційних "воронежах" ще півроку, то баланс у ядерному стримуванні відчутно зміститься на бік США з відповідними наслідками.

"І зовсім безглуздою на цьому геополітичному тлі виглядає небажання Білого Дому дозволити бити американською зброєю по території агресора: тут аргументи ядерного апокаліпсису переглядають, а там ракет з 300 кг тротилу побоюються... Повна нісенітниця!"
- додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що деякі політики у Штатах намагаються врятувати Росію від порази у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини