Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна почала зазнавати серйозних перебоїв у роботі Starlink на фронті: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала зазнавати серйозних перебоїв у роботі Starlink на фронті: що сталося

Телеканалу CNN повідомляє, що Starlink почала активніше використовувати російську сторону

26 березня 2024, 14:17
Поділіться публікацією:

Від українських захисників все частіше надходить інформація про те, що з'являються серйозні проблеми з підключенням до життєво важливого інтернет-сервісу Starlink, що належить Ілону Маску і використовується, зокрема, для управління ударними БПЛА. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Україна почала зазнавати серйозних перебоїв у роботі Starlink на фронті: що сталося

Starlink на фронті. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, один із операторів у Запорізькій області, який назвався Михайлом, розповів ЗМІ, що проблеми спостерігаються останні три тижні. Дуже погана якість зв'язку.

"Він постійно ламається, його треба перезавантажувати, щоб він почав нормально працювати. Але незабаром швидкість починає знижуватися і зв'язок знову рветься. Це дає досить неприємні ускладнення", — додав співрозмовник.

На його думку, одним із негативних факторів може бути несприятлива погода.

Інший боєць, який також є оператором БПЛА у Запорізькій області, заявив, що труднощі зі Starlink дали про себе знати у січні.

"Перед Новим роком швидкість була набагато вищою, — каже військовий з 65-ї мехбригади на ім'я Антон. — Зараз вона (зменшилася) на 50%".

Також CNN звертає увагу на те, що Starlink почала активно використовувати російська сторона.

"Вони не можуть використовувати Starlink у глибині Росії, але поблизу лінії фронту, на дистанції від 30 до 50 кілометрів, це справді можливо", — заявив раніше один з українських бійців.

Експерти вважають, що заблокувати термінали Starlink можна лише за даними геолокації. Але оскільки українські та російські термінали знаходяться на відносно малій відстані один від одного, то спроба заблокувати частину з них може призвести до блокування інших.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, чим може обернутися для Росії звинувачення України в атаці на "Крокус".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини