Україна почала виробляти власні снаряди та зброю: Зеленський розкрив подробиці

Наразі ведуться переговори з партнерами щодо розширення виробництва.

В Україні запустили власне виробництво артилерійських систем 155 калібрів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на міжнародному форумі оборонних індустрій повідомив президент Володимир Зеленський.

Глава української держави розповів, Україна розпочала виробництво не лише снарядів "натовського" калібру 155 мм, а й самих гармат.

"Ми зацікавлені у локалізації виробництва техніки та передових оборонних систем, які сьогодні дають результат на фронті", - наголосив президент.

Володимир Зеленський розповів, що Україна також веде переговори із партнерами щодо спільного виробництва зброї.

Зазначимо, у проекті державного бюджету на наступний рік збільшено витрати на підготовку виробництва зброї – одразу у сім разів. Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на цю статтю витрат витратять 55,8 млрд. гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" - які сценарії чекають на Україну в опалювальному сезоні – чи є ще санкції, які зупинять РФ

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що плануються потужні заходи щодо посилення держави за дні вересня, а також йде робота над змістовним наповненням жовтня і листопада. За словами глави держави, Україна отримає більші можливості для свого захисту. Які очікування від жовтня на всіх фронтах (військовий, у внутрішній та зовнішній політиці, економіці)? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.