Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна планує скасувати заборону експорту дронів: що змушує йти на такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна планує скасувати заборону експорту дронів: що змушує йти на такий крок

FT пише про те, що Україні не вистачає грошей на виробництво дронів, тому можуть відкрити їхній експорт

сьогодні, 14:25
Поділіться публікацією:

Київ має намір зняти заборону експорту дронів, оскільки ресурсів держави не вистачає на покриття всіх військових потреб у безпілотниках, а залучати кошти на виробництво необхідно. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Україна планує скасувати заборону експорту дронів: що змушує йти на такий крок

Дрони. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що українському війську терміново потрібні дрони для повітряної розвідки, захисту та атак на великій відстані. Однак обмежені державні ресурси не дозволяють покривати всі військові потреби, тому компанії-виробники дронів шукають можливість продавати свою продукцію за кордон, щоб заробити кошти для виробництва нових дронів для армії.

Як пояснив голова підкомітету Верховної Ради з економічних питань Олександр Маріковський, експорт дронів може принести Україні до 20 млрд доларів доходу — "саме ті гроші, яких нам не вистачає".

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення Росії 2022 року Україна заборонила експорт військових товарів, щоб забезпечити свою армію всіма необхідними ресурсами.

Однак держава не має фінансових можливостей купувати всі доступні дрони та інвестувати в їхню розробку. Дозвіл на експорт надлишкової продукції сприймається як спосіб залучити інвесторів.

Водночас, Кремль значно наростив виробництво озброєння, і українські учасники галузі оцінюють перевагу Росії у дронах на полі бою у співвідношенні від 5 до 10 до 1.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головнокомандувач збройних сил США в Європі, генерал Крістофер Каволі, склав список озброєнь, які Вашингтон міг би надати Україні для більш ефективної боротьби з Росією. У цей перелік увійшли ракети "повітря-земля" та захищена система зв'язку, яку використовує НАТО, відома як Link 16. Ці системи, як вважається, могли б значно покращити здатність України протистояти агресії. Про це пише CNN, з посиланням на власні джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини