Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна планує новий контрнаступ: ЗМІ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна планує новий контрнаступ: ЗМІ розкрили подробиці

2024 року може бути друга спроба України прорвати фронт

16 грудня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ. Україна, ймовірно, збирає ресурси для нових операцій у 2024 році. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Welt".

Україна планує новий контрнаступ: ЗМІ розкрили подробиці

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не використано. Частина техніки взагалі не доїхала України. Зокрема, йдеться про танки Leopard 1. Німеччина та союзники обіцяли надати 200 танків старішої версії, з яких, за даними Welt, Україна отримала лише 30 одиниць.

Німецький експерт з безпеки та політичний радник Ніко Ланґе вважає, що Україна робить ставку на виснаження.

"Вони більше не намагаються утримувати позиції, як у Бахмуті. Водночас вони хочуть уповільнити російські війська та дати їм стікати кров'ю", — сказав він.

Журналісти зазначають, що Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який передало українське керівництво США. Раніше список публікували журналісти Reuters, там були гелікоптери Black Hawk та Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку Ніко Ланґе, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Welt додав, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За даними видання, головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ із використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами.

Автори матеріалу вважають, що без механізованої підтримки швидкий прорив навряд чи можливий. Заміна була розумним кроком Залужного. Атаками невеликих підрозділів він зберіг своїх солдатів, системи озброєння із Заходу та виграв важливий час.

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може зважитися на 2024 рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

16 грудня 2023, 12:46

Цього разу почали раніше трендіти про контрнаступ. Це щоб ворогу було більше часу підготуватись ???


Новини