Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна підготувала тисячі операторів дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підготувала тисячі операторів дронів

Безпілотні літальні апарати стали "малою авіацією" України

5 травня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Україна навчила 10 тисяч операторів безпілотних летатальних апаратів (БПЛА) у рамках урядової програми "Армія дронів". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву віцепрем'єра Михайла Федорова в ефірі телеканалу "Рада".

Україна підготувала тисячі операторів дронів

Оператор безпілотника є пріорітетною професією на фронті

"Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто "Армія дронів" – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування", — заявив Михайло Федоров.

За його словами, в Україні працює понад 20 шкіл із навчання операторів БПЛА. На фінансування урядового проекту "Армія дронів" з виробництва та застосування безпілотників було зібрано 325 млн. доларів пожертв від жителів різних країн світу, пояснив Федоров.

Нагадаємо, що, за оцінками експертів, зараз Україна робить ставку на "знекровлення" російської армії, а саме — знищення за допомогою БПЛА складів палива біля свої кордонів та в окупованому Криму. Таким чином, Україна руйнує логістичну систему постачання паливом армії-агресора, яке, як відомо, є "кров'ю" будь-якої війни. За знищенням нафтобаз, нафтопереробних заводів, залізниць може послідувати українських контрнаступ. 

Тим часом, у росіян лишилися три дні, щоб взяти Бахмут

У Зеленського назвали причину зростання кількості аварій на підприємствах Росії. 

А у британській розвідці натякнули, що росіянам не вдасться захистити залізницю від диверсій. 

"Хоча залізничні бригади здатні швидко відновлювати лінії, ці інциденти збільшують тиск на сили внутрішньої безпеки РФ, які, швидше за все, не зможуть повністю убезпечити розгалужену та вразливу мережу залізниць Росії від нападів", — зазначають у огляді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини