Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T

Про рішення передати першу із чотирьох замовлених IRIS-T Україні уряд Німеччини оголосив після масованого ракетного обстрілу з боку РФ 10 жовтня.

11 жовтня 2022, 19:16
Поділіться публікацією:

Україна вже отримала від Німеччини одну із чотирьох систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel .

Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T

IRIS-T. Фото з відкритих джерел


За інформацією ЗМІ, IRIS-T передали неподалік кордону Польщі та України.


Спочатку передачу першої системи було заплановано на листопад. Однак після масованого ракетного обстрілу українських міст 10 жовтня, яке спричинило масовий блекаут, у німецькому уряді ухвалили рішення передати її достроково. Канцлер Німеччини Олаф Шольц дав обіцянку, що Німеччина передасть чотири системи ППО Україні ще в червні.


У самому уряді Німеччини вважають IRIS-T SLM найсучаснішою німецькою системою протиповітряної оборони. Вона була розроблена німецьким збройовим концерном Diehl Defense.


Вищезгаданий комплекс наземного базування призначений насамперед для захисту цивільних шляхом відбиття атак з повітря. Також, за словами Олафа Шольца, він здатен захистити великі міста від авіанальотів.


Видання "Коментарі" раніше повідомляло, що США також погодилися поставити Україні кошти ППО . Про це президент США Джо Байден повідомив президенту України Володимиру Зеленському під час їхньої телефонної розмови 10 жовтня.  


На масовані удари по об'єктах критичної інфраструктури України з боку РФ звернув увагу президент Франції Еммануель Макрон. На його думку, вони свідчать про "глибоку зміну характеру війни".


Зокрема, після цих ударів Макрон вважав за необхідне провести розширену нараду з військовими та дипломатичними радниками для аналізу ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини