Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала "британку", якою нищить рашистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала "британку", якою нищить рашистів

Міністерство оборони України розповіло про гаубицю, за допомогою якої Сили оборони нищать ворога

30 червня 2023, 20:36
Поділіться публікацією:

Британська 105-міліметрова легка буксирована гаубиця отримала бойове хрещення на російсько-українському фронті влітку 2022 року і з того часу якнайкраще зарекомендувала себе. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповіла заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Україна отримала "британку", якою нищить рашистів

L119 під час війни в Іраку

"Бійці відразу ж оцінили переваги "британки": висока швидкострільність та мала маса роблять цю гаубицю ефективною під час рейдових або штурмових операцій. Про ювелірну точність гармати ходять легенди. Так, наприклад, розрахунки L119 знищували позиції російських СПГ-9 та 120-мм мінометів — цілі не надто великі, — пише сьогодні Ганна Маляр у своєму телеграм-каналі. - Артилеристи кажуть, що головним "опонентом" для гаубиці є 120-мм Д-30, але з урахуванням обставин і завдань, які хлопці виконують, "напівмертві" радянські зразки програють L119 майже по всіх параметрах".

Британська L119 або 105 Light Gun здатна робити до 6 пострілів за хвилину. Має широкий спектр доступних боєприпасів: осколково-фугасні, димові та освітлювальні. Дальність вогню: звичайні боєприпаси — 14 км, активно-реактивні — 19,5 км. 

Д-30 — причіпна гаубиця калібру 122-мм, створена в Радянському Союзі в кінці 1950-х років. Була прийнята на озброєння СРСР на початку 1960-х. На озброєнні 35 країн, без урахування країн колишнього СРСР, знаходиться близько 3600 гармат.

Тим часом, Лукашенко видав чергову порцію погроз і згадав про карту.

Польща оголосила про намір застосувати "ядерний аргумент".

А експерти розповіли, що чекає на Путіна після бунту Пригожина. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини