Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає від Німеччини дрони нового покоління: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від Німеччини дрони нового покоління: про що йдеться

Німецький концерн підтвердив, що поставить Україні дрони нового покоління

15 серпня 2023, 17:25 comments1131
Поділіться публікацією:

Німецький концерн Rheinmetall підтвердив, що планує відправити в Україну сучасні розвідувальні БПЛА Luna NG. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті компанії.

Україна отримає від Німеччини дрони нового покоління: про що йдеться

БПЛА Luna NG. Фото з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що розвідувальний безпілотний літальний апарат нового покоління Luna NG із повітряною підтримкою ближнього радіусу дії незабаром почне діяти в Україні.

Наголошується, що концерн поставить системи українським захисникам від імені Німеччини протягом 2023 року.

"Пакет безпілотників" складається з наземної станції управління з кількома дронами, пусковою катапультою та військовими вантажівками.

Нова Luna від Rheinmetall – це нещодавно розроблена безпілотна система, яка перевершує попередню модель за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Крім використання як розвідувальної системи, дрони також можуть забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв'язок.

Безпілотники відіграють важливу роль у війні України. Росія масово атакує військові та цивільні об'єкти за допомогою іранських дронів-камікадзе. Але розвідувальні дрони також є важливими для військових операцій України. Оперативний досвід показує, що результати розвідки як реального часу грають вирішальну роль проведенні операцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна дронів у серпні явно вийшла на новий рівень. З боку росіян ми бачимо звичні нальоти з використанням різного виду БПЛА, але з традиційним наголосом на "Шахеди". З боку України були атаки морськими дронами по російському десантному кораблю "Оленегорский горняк" і підсанкційному нафтовому танкеру країни-агресора SIG. Практично щодня з'являються нові дані про атаки за допомогою безпілотників тимчасово окупованого Криму. Все частіше БПЛА залітають до Москви та Підмосков'я. Про що говорить нарощування саме цієї компоненти війни? Як ситуація з атаками дронів може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини