Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає 15 комплексів ППО Viktor. Що це за зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає 15 комплексів ППО Viktor. Що це за зброя

Чехія передасть Україні мобільні зенітні системи протиповітряної оборони для захисту від російських атак.

8 березня 2023, 19:00 comments2106
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чеські волонтери у рамках ініціативи "Подарунок Путіну" продовжують допомагати Україні. Цього разу у Чехії зібрали 15 мобільних зенітних комплексів протиповітряної Viktor, які вирушать до України до кінця місяця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Мілітарний".

Україна отримає 15 комплексів ППО Viktor. Що це за зброя

Чеська система ППО Viktor. Фото з відкритих джерел

Чеські волонтери назбирали 90 млн крон (близько 50 млн грн) для 15 комплексів ППО Viktor. Ці системи виготовлені на чеській оборонній фабриці Excalibur Army та  стануть на захист стратегічних та цивільних об'єктів.

"Виробництво п’ятнадцяти зенітних систем Viktor, на які ви витратили 90 мільйонів, на фінальному етапі", – розповіли волонтери та додали, що установки потраплять в Україну до кінця березня.

Мобільна система ППО складається з пікапа Toyota та зенітно-кулеметної установки 14,5 мм калібру, що вмонтована у кузові автомобіля. Комплекс має 300 боєприпасів у системі, а також ще таку кількість зберігається додатково.

Зброя має ряд переваг, адже кулеметна установка на автомобілі дозволяє бути системі ППО маневреною, а також використовувати в умовах бездоріжжя. Система оснащена денним та нічним прицілом. Дальність стрільби комплексу протиповітряної системи Viktor складає до 2 км.

Україна отримає 15 комплексів ППО Viktor. Що це за зброя - фото 2
Україна отримає 15 комплексів ППО Viktor. Що це за зброя - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав загальну суму допомоги Україні за рік від початку війни, яка надійшла від партнерів по військовому альянсу.

Також "Коментарі" писав, що Іран таємно постачає Росії велику кількість боєприпасів. За них Російська Федерація розрахувалась готівкою, щоб обійти санкційні заборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Нугзар

8 березня 2023, 20:47

це з тих 16 штук ЗПУ-2, шо Юра Єнакієвський розпродав? https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/22а-2011-р/print1409056964913509#Text


Новини