Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна обговорює «план миру»: які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обговорює «план миру»: які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі

Україна нібито обговорює «план миру», який передбачає компроміси, які будуть відбуватися під наглядом США і Китаю

сьогодні, 11:22 comments1799
Поділіться публікацією:

Від "плану перемоги", який нібито нереалістично виконати, Україна змушена буде перейти до так званого "плану миру", вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

Україна обговорює «план миру»: які території РФ готова повернути, а що хоче залишити собі

Переговори України і РФ

За його словами, "план миру", на відміну від "плану перемоги", буде цілком реальним, бо це пошук компромісу з Росією під наглядом США і Китаю. Звісно, додає експерт, за рахунок територіальних і політичних поступок, причому, з боку України їх буде помітно більше.

"Наскільки мені відомо, не прямі переговори, а певні консультації та обмін думками через міжнародних посередників вже йдуть. І поки що потенційна зона компромісу виглядає як мікс зі "стамбульських домовленостей" та "Мінську 2", тому що Росія готова піти з Харківської, Запорізької та Херсонської областей, залишивши собі Крим та Донбас — не юридично, а фактично. Але за умови невступу України до НАТО і відсутності НАТІвських баз на нашій території", — заявив Кочетков.

За його інформацією, про повернення Донбасу Росія потенційно готова розмовляти за умови переходу України до федеративного устрою і визнання російської мови офіційною.

"А першим кроком "доброї волі" має бути зняття з недоімперії санкцій у банківській сфері та високих технологіях", — додав Кочетков.

За його словами, в так званому "плані миру" нібито є пункти щодо розведення військ і контролю цього розведення, але то вже конкретика, яка зараз не має значення.

"Бо жодних остаточних рішень нема і поки що не може бути. Більш-менш реальні контури "плану миру" стануть відомими лише після президентських виборів у США", — підкреслив Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що названо ідеальну формулу для України миру з РФ, яка сподобається не всім.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини