Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не зможе досягти справедливого миру: в країні ЄС обурили заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не зможе досягти справедливого миру: в країні ЄС обурили заявою

Між Україною та РФ можливий компроміс, згідно якого Україна може тимчасово втратити території

21 серпня 2024, 16:22 comments2084
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел вважає, що можливий так званий тимчасовий "компроміс" щодо окупованих Росією територій України, якщо це допоможе зупинити війну. Він зазначив, що війна триватиме доти, доки обидві сторони не усвідомлять, що продовжувати бойові дії неможливо. Про це Павел розповів у подкасті PoliTalk, текстову версію якого опублікувало видання Novinky.

Україна не зможе досягти справедливого миру: в країні ЄС обурили заявою

Петр Павел

За його словами, війна в Україні може тривати доти, доки не з’явиться достатня сила, яка змусить обидві сторони зрозуміти, що досягти політичних цілей військовим шляхом неможливо, і лише тоді можливі переговори.

"Це може статися цього року, але може статися і наступного, а може і через багато років. Не виключено, що конфлікт може перейти з гарячої фази в заморожену, яка може тривати роками", — зазначив президент Чехії. 

Павел також прокоментував питання справедливого миру для України. Він вважає, що якщо розглядати це питання з позиції "все або нічого", то повний контроль України над всіма своїми територіями, включно з Кримом, є ідеалом. Проте він застерігає, що реальність може бути іншою, і слід прагнути досягти максимально можливого наближення до справедливого миру.

У випадку мирних переговорів, Павел вважає, що Росія може залишитися на частині окупованої української території на тривалий час. Важливу роль у цих переговорах, на його думку, мають відіграти світові держави, такі як США та Китай, які повинні підштовхнути обидві сторони до політичних, економічних та дипломатичних переговорів.

Павел наголосив, що демократичні країни, які підтримують міжнародне право та Статут ООН, мають поважати домовленості між воюючими сторонами, але не можуть погодитися зі зміною міжнародних кордонів через агресію. Території, окуповані Росією, залишатимуться тимчасово окупованими.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Чехії також зазначив, що повне відновлення контролю Києва над усією українською територією не обов'язково має бути умовою для вступу України в НАТО. Він припустив, що Україна може бути прийнята в НАТО на території, яку вона буде контролювати на той момент, навіть якщо буде встановлено тимчасовий адміністративний кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини