Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не поверне території: на Заході сказали, коли війну заморозять
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не поверне території: на Заході сказали, коли війну заморозять

У НАТО не вірять, що Україна поверне окуповані території

1 серпня 2024, 12:59 comments8129
Поділіться публікацією:

Більшість посадовців у штаб-квартирі НАТО вважають, що Україні не вдасться повернути втрачені території, проте офіційно ніхто цього не підтверджує, повідомляє видання Die Welt із посиланням на європейських чиновників.

Україна не поверне території: на Заході сказали, коли війну заморозять

Війна в Україні

Співрозмовники газети відзначають, що ситуація в зоні бойових дій для Києва розвивається "значно гірше", ніж це часто подається в публічних заявах. Вони підкреслюють, що прорив російськими військами другої лінії оборони України є "лише питанням часу".

У зв'язку з цим, йдеться в матеріалі, військові та дипломати з Євросоюзу та НАТО прогнозують припинення вогню протягом найближчих шести-дев'яти місяців, незалежно від результатів президентських виборів у США. Один високопоставлений дипломат в інтерв'ю німецьким журналістам зазначив, що не бачить іншого виходу, окрім якнайшвидшого припинення вогню. Він підкреслив, що така ситуація може тривати роками, а локальні порушення режиму припинення вогню ймовірно відбуватимуться постійно.

На питання, чи не скористається президент Путін цим часом для консолідації своїх сил і нової атаки, співрозмовник видання зазначив, що Захід також повинен використати надану паузу для підвищення своєї обороноздатності, що дозволить утримати Кремль від нового наступу.

Згасання віри в перемогу України пояснюють тим, що Захід, ймовірно, не збільшить військову підтримку Києва до рівня, який дозволив би розпочати успішний широкомасштабний контрнаступ. Видання відзначає, що у Вашингтоні та Берліні побоюються ескалації конфлікту та непередбачуваних дій Путіна. Військові експерти вважають, що президент США Джо Байден і канцлер ФРН Олаф Шольц бояться, що в умовах надмірного тиску президент РФ може застосувати тактичну ядерну зброю або що може статися розпад Російської Федерації, внаслідок чого контроль над ядерним арсеналом може потрапити до рук таких осіб, як очільник Чечні Рамзан Кадиров.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на думку військових, ситуація на фронті зараз є гіршою, ніж була весною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини