Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не бомбила Донбас: Пригожин розвінчав головний міф роспропаганди
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не бомбила Донбас: Пригожин розвінчав головний міф роспропаганди

Ватажок вагнерівців захопився критикою Шойгу і проговорився про справжні причини війни

23 червня 2023, 14:40 comments3558
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну ніяк не пов'язане з розмовами про те, що хтось пригнічував російськомовне населення і 8 років бомбардував донбасівців. А пов'язано воно лише з тим, що російські еліти вирішили перетворити Україну на маріонеткову державу, щоб потім поділити між собою її економічні активи. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зробив в інтерв'ю, яке опублікувала його прес-служба.

Україна не бомбила Донбас: Пригожин розвінчав головний міф роспропаганди

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Євген Пригожин зазначив, що справді 8 років час від часу на Донбасі були обстріли, але це були взаємні обстріли між українськими військовими та бойовиками. У лютому 2022 року ці обстріли не наростали, нічого такого не відбувалося, що могло послужити введенню російських військ в Україну.

"Зараз уже Міністерство оборони [РФ] намагається обдурити громадськість, намагається обдурити президента та розповісти історію про те, що з боку України була шалена агресія, і вони збиралися разом з усім блоком НАТО на нас напасти. Тому спецоперація, так звана, 24 лютого була розпочато з зовсім інших причин", – заявив Пригожин.

За його словами, від початку без війни можна було обійтися. Тим більше, коли сам президент Зеленський, щойно прийшов до влади, то постійно говорив, що він готовий розмовляти з російським керівництвом та домовлятися.

Другою ключовою причиною повномасштабної війни проти України Пригожин називає бажання Кремля поставити гауляйтером України екс-нардепа Віктора Медведчука.

Читайте також на порталі "Коментарі" — внутрішньоросійські розколи, схоже, набирають обертів. Слідом за ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, який жорстко критикує міністра оборони Сергія Шойгу, останній, схоже, потрапив у опалу й у диктатора Путіна. Той навіть уперше заявив про "паркетних генералів" у російській армії, хоч і продовжує вдавати, що у війні проти України все йде за планом. Чергові випади проти Кремля робить і голова російського "Клубу розсерджених патріотів" Стрєлков-Гіркін, який у 2014-му розпочинав активну фазу війни на Донбасі. Що відбувається зараз у Росії з різними групами впливу? Хто та в яку гру грає – і чому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини