Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати ще більше Storm Shadow: яку угоду Лондон запропонував Берліну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати ще більше Storm Shadow: яку угоду Лондон запропонував Берліну

Великобританія хоче отримати Taurus, щоб передати Україні більше Storm Shadow

9 березня 2024, 15:40 comments2013
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон запропонував Німеччині обміняти ракети Taurus на британські Storm Shadow, щоб надати Україні далекобійне озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Кемерон розповів в інтерв'ю "Süddeutsche Zeitung".

Україна може отримати ще більше Storm Shadow: яку угоду Лондон запропонував Берліну

Ракети Storm Shadow. Фото: із відкритих джерел

"Ми готові розглянути всі варіанти для досягнення максимального ефекту для України", – зазначив голова британського МЗС.

Ідея британського міністра полягає в тому, що Німеччина могла б поставити Taurus до Британії, а британський уряд натомість надав Україні додаткові ракети Storm Shadow.                  

"Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами з цього та всіх інших питань, щоб допомогти Україні", – зазначив Девід Кемерон.

Однак топ-дипломат уточнив, що він "не хотів би розкривати деталі та розповідати нашим опонентам про те, що ми маємо намір робити".

Міністр закордонних справ категорично відкинув побоювання, що постачання крилатих ракет може призвести до ескалації війни в Україні.

"Цілком можливо накласти обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, що вона жодним чином не сприятиме ескалації", — сказав міністр.

Дипломат наголосив, до Британія довіряє запевненням, наданим Україною, а також додав, що у Лондоні задоволені досягнутими домовленостями.

"Інакше ми цього не робили б", – констатував глава зовнішньополітичного відомства Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Німеччини відповів, чому сьогодні Берлін проти відправлення ракет Taurus в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини