Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати прототип лазерної зброї: хто і коли її може поставити
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати прототип лазерної зброї: хто і коли її може поставити

У Міноборони визнали, що Британія розглядає можливість надсилання Україні прототипу лазерної зброї

12 квітня 2024, 12:07
Поділіться публікацією:

Великобританія розглядає можливість надсилання Україні прототипу лазерної зброї. Йдеться про засоби для збивання дронів та ракет. Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс, пише The Daily Telegraph.

Україна може отримати прототип лазерної зброї: хто і коли її може поставити

Лазерна зброя. Фото з відкритих джерел

Глава Міноборони перевірив лабораторію лазерного озброєння DragonFire. Він зазначив, що розгортання цієї зброї є "найбільшою витратою грошей на оборону".

"Що я хочу зробити, так це прискорити процес, який зазвичай дуже тривалий, можливо до 10 років, до набагато більш коротких часових рамок і розгорнути його потенційно на кораблях і потенційно на суші", — сказав Шаппс.

За словами Шапсса, Великобританія хоче встановити DragonFire на озброєння до 2027 року. Але, як зазначив міністр, Британія також працює над тим, щоб побачити, чи зможе вона надіслати прототипи в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть на 100% удосконалені.

DragonFire – це власне лазерний промінь, здатний збивати безпілотники та ракети. Зброя невидима і безшумна, оскільки довжина хвилі світла становить близько одного мікрона, який людське око не може помітити.

У Міноборони Британії зазначають, що система досить потужна, щоб збивати снаряди, які рухаються швидше, ніж, наприклад, балістичні ракети. Головною особливістю лазерної зброї є її низька вартість. Заявлено, що постріл коштує 10 фунтів.

Великобританія прискорила розгортання лазерної зброї на тлі війни в Україні та конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС. Очікується, що лазера спочатку буде встановлено на кораблях британського флоту, а потім системи розгорнуть на суші.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини