Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може мати проблеми з поставками Німеччиною зброї: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може мати проблеми з поставками Німеччиною зброї: ЗМІ дізналися причину

За інформацією ЗМІ, Німеччина надаватиме пріоритет експорту зброї до Ізраїлю.

18 жовтня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини надаватиме пріоритет експорту зброї до Ізраїлю, комерційні заявки компаній будуть оброблятися та схвалюватися насамперед. Отже, потреби та запити України перестануть бути для Берліна першочерговими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство DPA, публікацію якого наводить Tagesspiegel.

Україна може мати проблеми з поставками Німеччиною зброї: ЗМІ дізналися причину

Шольц та Нетаньяху

Зазначається, що кілька днів тому стало відомо, що Ізраїль запросив у німецького уряду постачання боєприпасів для бойових кораблів. Крім того, було озвучено запит про запаси донорської крові та бронежилетів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на Близькому Сході, що розпалилася 7 жовтня, після атаки ХАМАС на Ізраїль, почала через півтора тижні трохи згладжуватися. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) після масованих ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа не зважилася на наземну операцію. Це відкрило вікно можливостей для переговорного процесу, до якого активно підключилися США (для них Ізраїль – основний партнер поза НАТО). Президент Джо Байден навіть готувався 18 жовтня взяти участь у міжнародному саміті в Йорданії, куди збиралися також лідери Єгипту та Палестини. Проте скоєний увечері 17 жовтня ракетний удар по лікарні в Газі, де загинули сотні людей, схоже, перекреслив можливості зняття напруги. І хоч Ізраїль звинувачує у цьому теракті "Ісламський джихад", спроби врегулювання конфлікту зірвані. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорить те, що відбувається на Близькому Сході, де і чому ще може спалахнути, що важливо розуміти Україну? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи є ризик, що США відмовляться від підтримки України, що може вплинути на ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини