Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна майже вичерпала свої ресурси: Київ активно шукає шляхи для фінансування
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна майже вичерпала свої ресурси: Київ активно шукає шляхи для фінансування

Роксолана Підласа розповіла, що через загрозу зупинення західної допомоги Україна почала розглядати не лише "план Б", а й "план С".

10 березня 2024, 17:20 comments1114
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні активно шукають інші шляхи для фінансування через припинення допомоги від Америки і глухий кут у Конгресі США, що стався навколо підтримки пакету на 60 млрд доларів. Про це пише Financial Times.

Україна майже вичерпала свої ресурси: Київ активно шукає шляхи для фінансування

Україна майже вичерпала свої ресурси (фото з відкритих джерел)

"Ми майже вичерпали наші можливості – всі внутрішні ресурси використовуються для фінансування армії", – заявила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.

У матеріалі йдеться, що перший план базувався, що нова допомога від Америки та ЄС почне надходити в січні 2024. Але до сьогодні у Конгресі США досі не прийняли позитивного рішення. Окрім цього, Угорщина затримала чотирирічний пакет невійськової допомоги ЄС у розмірі 50 мільярдів євро.

 Роксолана Підласа повідомила, що через загрозу зупинення західної допомоги в Україні почали розглядати не лише "план Б", а й "план С", але який саме, вона не пояснила.

Наразі України проводить переговори про додаткову бюджетну підтримку з іншими країнами G7, а саме з Японією та Канадою. Також є ймовірність значного скорочення невійськових витрат і підвищення податків в країні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи є перспектива збільшення допомоги Україні. Усередині Європи, схоже, відбуваються серйозні процеси, спричинені переосмисленням російсько-української війни та своєї ролі у цьому протистоянні. Так, Франція, яка не виключала присутності військ країн-членів НАТО в Україні для стримування російської агресії, заявила, що створює альянс країн, які потенційно готові це зробити. Британія хоч і не готова поки до відправки своїх військ в Україну, але надає потужну допомогу озброєнням і ракетами Storm Shadow, а також тисне на Німеччину, щоб та якимось чином (нехай навіть через Британію) надала нам далекобійні ракети Taurus. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 березня 2024, 18:01

Скорочуйте паразитирующий клас юдейців і їх захмарні зарплати.


Новини